3.490 Ft

  • Mennyiség: 100 db
  • 60 napos pénzvisszafizetési garancia
  • 100 napra elegendő adag

pH Tesztcsík

pH indikátor papír

A szervezetben nagyon fontos a sav-bázis egyensúly, amit könnyedén ki lehet szűrni vizeletből pH tesztcsík (lakmuszpapír) segítségével. A nem megfelelő egyensúly esetén, és a nem megfelelő pH értéknél a szervezetben komoly egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Elég egy csepp vizelet, és máris megtudhatjuk szervezetünk savasságának mértékét. Ha a szervezet el van savasodva, az indikátor papíron csak enyhe elváltozás következik be, vagy egyáltalán nem fog megváltozni. A papírt tegye félre száraz helyre és várjon pár percig, majd hasonlítsa össze a tubuson lévő színskálával. Az emberi test ideális pH étéke 6,5 – 7,4 között mozog.

A táplálék kiegészitő használata nem helyettesíti a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, és nem garantáltak.

Leírás

Az Ön szervezete el van savasodva?

A savas életmód problémája

Az ételek és italok, melyek napjainkban rendszerint az asztalainkon találhatóak, többnyire savasak. Kombinálva a mozgás hiánnyal és a stresszes életmóddal a szervezetben egyensúly felbomlását okozhatják. Nézze meg a savasító és lúgosító ételek listáját >>

A sejtekben és a testi nedvekben lévő pH érték befolyásolja az összes folyamatot a szervezetben. A test leginkább a vér pH értékét óvja. Úgy, ahogy mindent megtesz a stabil testhőmérséklet fenntartása érdekében, úgy biztosítja a vér enyhén lúgos pH-értékét.

Hogyan mérik a pH-t?

Különböző szervi rendszerekben más-más pH értékre van szükség, ezért lehetetlen lemérni a teljes test pH értékét. Némi elképzelést arról, mi is zajlik a szervezetünkben a sav-bázis területén, a vizelet, illetve nyál pH mérésével tudunk kapni. A pH érték mérését szolgálja a pH tesztcsík, melyhez gyógyszertárakban lehet hozzájutni. A vizelet pH értéke tükrözi a szervezetből való sav kiválasztás természetes hullámait, ezért naponta 5-ször kell mérni. Az első mérésnek, reggel 6 -7 óra között, enyhén savas értékűnek kellene lennie. Kilenc óra körül a pH értéknek enyhén savasnak, illetve neutrálisnak kellene lennie. Később, 12 óra táján, lehet kissé savas, de 15 órakor már lúgosnak kell lennie. Este hét órakor ismét lehet savas. Ha Önnél nagyjából ezek az értékek mérhetők, akkor az Ön szervezete nincs elsavasodva. Ha viszont az első négy mérés savas, de az utolsó lúgos, akkor a szervezet elsavasodásáról van szó. Ezen kívül több nap pH méréseit érdemes átlagolni és jegyzetelni. A hosszabb távon mért átlagos értékek segíthetnek felfigyelni a változásokra, melyeket az étrend változtatása okoz.

Más hozzáállás

Ha igyekszik megszabadulni valamely betegségtől, de a szokványos gyógymód nem eredményes, valószínűleg itt az ideje a változtatásnak. Az elsavasodott szervezet ugyanis nagyon nehezen tud ellenállni a betegségeknek, mivel azok a savas környezetben nagyon is jól érzik magukat. Meglepő, milyen különböző betegségektől sikerült egyes embereknek megszabadulnia, miután a szervezetük pH értékét kissé magasabbra emelték, elmozdították a skálát magasabb, lúgosabb pH érték felé.

Az elsavasodás általános jelei a fáradtság, vándorló fájdalmak, ízületi fájdalmak, haj hullás, körmök töredezése, fogak romlása, csontritkulás, túlsúly, rákos betegségek, depresszió.

A legegyszerűbb gyógymód az, ha segítünk a szervezetünknek fenntartani az egészséges sav-bázis egyensúlyt úgy, hogy tápláljuk lúgosító ételekkel, lúgosító életmóddal – rendszeres testedzés, sok napsütés, jókedv, és minél kevesebb stressz. Nézze meg a lúgosító ételek listáját >> és tippjeinket a lugosításra.

A pH olyan mennyiség kifejező, amely azon ionok koncentrációját jelzi, melyek meghatározzák a közeg savasságát vagy lúgosságát. Az adott anyag savassága mérésére pH tesztcsíkot használunk, ami egy lakmusszal beitatott papír csíkocska.

A pH értékei:

  • pH 1–6 savas közeg. A sav ereje a hidrogén H ionok koncentrációjától függ
  • pH 8–14 lúgos közeg. A lúgok erejét a hidroxid OH ionok koncentrációjától függ
  • pH 7 semleges közeg (a vizes környezetben egyenlő arányban található a pozitív töltésű hidrogén H ionok és a negatív töltésű hidroxid OH ionok mennyisége)

A skálán a fokok logaritmikusak, ami azt jelenti, hogy a pH 6 értéknél 10 x szer erősebb a savak koncentrációja mint a pH 7-nél.

A szervezet megfelelő működéséhez szükséges a sav-bázis egyensúly fenntartása, tehát hogy a pH értéke 6,9 és 7,1 között legyen.

Elsavasodás

Annak érdekében, hogy a szervezet fenntartsa a vér szűken meghatározott pH-értékét (7,35 – 7,45 pH) a lúgos ásványi anyagokat elveszi más szövetekből, mivel ezáltal közvetlenül nem veszélyezteti az életet. Ugyanis a vér pH érték csökkenése komoly veszélyt jelentene az életre. Ha nincs pótolva a megfelelő mennyiségű lúgos tápanyag, a felgyülemlett savakat lehetetlen elég gyorsan kiiktatni. Azért, hogy a savak eltűnjenek a vérből, a szövetekben és szervekben vannak tárolva. Ezeket a nyirokrendszer segít kitisztítani. Ha a nyirokrendszer is telítve van savakkal, azok ott maradnak, ahol vannak, a szövetekben.

A szervezet a káros anyagoktól a bőrön, tüdőn, illetve a kiválasztó rendszeren keresztül is próbál megszabadulni. Az elsavasodás során ezeken a területeken különböző betegségek alakulnak ki, a rendszerek túlzott túlterhelése eredményeként. Ebben a helyzetben a szervezetet stressz éri attól, hogy a savas hulladéktól való megszabadulás érdekében, vagyis hogy újra egyensúlyba kerüljön, milyen nagy munkát kell végeznie. Ez a stressz további savasodást eredményez.

A szervezet úgy próbál védekezni, hogy a felesleges savakat zsírba burkolja. Ezáltal a savak a zsírpárnákban tárolódnak a hason, combon, melleken, csípőn és az idegrendszeren.

Használati útmutató a pH tesztcsíkhoz:

  • a pH tesztcsíkot nedvesítse be vizelettel (elég 1 csepp)
  • a mérést ajánlatos reggel, éhgyomorra végezni
  • egy másodperc után a papírnak a vizelettől nedves része elkezd változni
  • a pH tesztcsíkot tegye a színskála mellé és határozza meg saját pH értékét.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„pH Tesztcsík” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A véleménye az ügyfélszolgálat jóváhagyását követően lesz megjelenítve.