Szállítás:
Végösszeg:
(Összesen termék van a kosárban)
Tovább vásárolok Megrendelés

mellé ügyfeleink szintén megrendelték:

Káposzta: hatékony méregtelenítő és béltisztító

Káposzta: hatékony méregtelenítő és béltisztító

A káposzta (Brassicaceae) gyógyhatásai már az ókorban ismertek voltak: eleinte elsősorban emésztési panaszok megelőzésére, majd a középkorban skorbut ellen, és légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére fogyasztották. Sokoldalúságát mutatja, hogy ezen kívül segít elkerülni és kezelni a szívbetegségeket, a magas vérnyomást, egyes daganatokat és a szürkehályogot, valamint nagyszerű méregtelenítő és béltisztító.

Káposzta a szuperélelmiszer, magas vérnyomásra is

A káposzta méltán tartozik a szuperélelmiszerek közé: több mint kilencven százaléka víz, ezen kívül nagyobb mennyiségben tartalmaz rostokat, fehérjét és cukrot. Bővelkedik ásványi anyagokban −kalcium, vas, kén, kálium, réz, magnézium, nátrium, mangán, fluor, kén szelén és cink−, valamint A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-, E-, K- és J-vitamint, alfa-, és béta-karotint. Számos aminosavat is tartalmaz édeskés ízét főként a benne található dextróznak és a fruktóznak köszönheti. A C- és E-vitaminok, valamint a karotinek egyedülálló kombinációja óvja a keringési rendszert, a káposzta gyakori fogyasztása csökkenti az agyvérzés, sőt a szürkehályog kialakulásának kockázatát. A C-vitamin és a kén együttes hatása révén, a legtöbb szuperélelmiszerhez hasonlóan, megköti a rákot, gyulladásokat, szívbetegségeket és a bőr öregedését okozó szabad gyököket, valamint segíti a húgysav eltávolítását. A Universiti Putra Malaysia kutatói kimutatták, hogy a káposztafélék között a vörös káposzta rendelkezik a legerősebb antioxidáns kapacitással. Utóbbi tulajdonságának köszönhetően a káposzta hozzájárul az íngyulladás, a reuma és a pajzsmirigy rendellenességek kezeléséhez, illetve megelőzéséhez. A káposzta fogyasztása értágító hatású, ezáltal mérsékli a magas vérnyomást. A zöldségben rejlő K-vitamin javítja a koncentrációt és az agyműködést, frissen tartja az elmét, megóv a degerenatív idegrendszeri betegségektől, például az Alzheimer-kórtól. Enyhíti a gyomorfekély tüneteit, fokozza a bélnyálkahártya ellenálló képességét, ezzel megóvja az emésztőrendszert az esetleges gyomorsav túltermelődés okozta károkkal szemben. A káposzta rendszeres fogyasztása, hála izotiocianát –szerves kénvegyület− tartalmának, közreműködik a tüdő- és a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében, mivel megakadályozza a tumoros sejtek szaporodását. Mivel gazdag rostokban és enyhe hashajtó, jó szolgálatot tesz a méregtelenítés során, hozzájárul a vastagbél megtisztításához, valamint serkenti a máj működését. Alacsony a kalóriatartalma −25 kalória/100g−, ezért a fogyókúrák kedvelt alapanyaga. Külsőleg alkalmazva –elég pár levelet tenni a sérült területre− rövid időn belül megszünteti a keléseket, duzzanatokat.

5 990 Ft / db
Mennyiség: 250 g
30 %s napra elegendő adag
5 %s összetevőt tartalmaz
ellenőrzött, organikus összetevő
60 napos pénzvisszafizetési garancia

Kosárba teszem


nem génkezelt összetevők

Böngésszen tovább a tanulmányokban: