• Ingyenes szállítás 15 000 Ft felett

Árpafű: méregtelenít és energetizál

Árpafű: méregtelenít és energetizál

Árpafű: méregtelenít és energetizál 600 401 SuperGreens®

Az árpafű nem más, mint az árpamagból kifejlődő hajtás. Tartalmazza a szervezet számára létfontosságú tápanyagok többségét. Külsőleg alkalmazva hatékony fertőtlenítő, valamint gazdag antioxidáns- és klorofill-forrás. Ennek köszönhetően a rákos megbetegedések megelőzésében és kezelésében is segítségünkre lehet. Javítja az emésztést, elpusztítja a Candida gombát, segíti a fogyást, valamint szabályozza a vércukor- és a koleszterin szintet.

Nagyszerű méregtelenítő

Az árpafű évezredek óta termesztett csíranövény, a kínaiak elsősorban méregtelenítésre, míg az észak-amerikai indiánok fertőtlenítésre használták. Az árpafű erős méregtelenítő –a nehézfémeket is eltávolítja a szervezetből– és béltisztító, rostjai a toxinok mellett a bélnyálkahártya redőiben lerakódott salakanyagokat is eltávolítják. Összetevői javítják a természetes méregtelenítő folyamatokat, enyhítik a reflux, a Crohn-betegség és a vastagbélgyulladás tüneteit.

Antioxidáns

Rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (cink, foszfor kalium, magnézium réz, szelén). Továbbá különböző antioxidánsokat és klorofillt, C-vitamin-tartalma mintegy hétszerese a narancsénak, kalciumból kétszer több található meg benne, mint amennyit a tej tartalmaz, míg vastartalma ötször nagyobb a spenóténál. Ezen kívül béta-karotint, A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, B12-, E-, H- és K-vitamint is tartalmaz. Különösen értékessé teszi, hogy fogyasztásával az összes esszenciális –testünk ezeket nem képes előállítani– aminosavat és az esszenciális zsírsavak többségét bevihetjük a szervezetünkbe.

Antioxidánsainak, elsősorban a C-vitaminnak, és az egyik legerősebb antioxidáns enzimnek, a szuperoxid-dizmutáznak köszönhetően hatékony immunerősítő. Képes megkötni a gyulladások, a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, valamint a rák kialakulásában szerepet játszó, és az öregedést gyorsító szabad gyököket. Ezt igazolja a China Medical College kutatóinak a Diabetes and Metabolism tudományos lapban megjelent tanulmánya. Melyből az derül ki, hogy az árpafű-kivonat megköti a szabad gyököket, gátolja a káros oxidációs folyamatokat, ezáltal védelmet nyújt az érrendszeri betegségekkel szemben a 2-es típusú cukorbetegeknél.

Szív- és érvédő tulajdonságához hozzájárul, hogy csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezáltal gátolja az erek belső falán a plakkok képződését (érelmeszesedés). Az árpafűből préselt lé nagyszerű lúgosító, helyreállítja és fenntartja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Mivel képes visszafogni a gyomorsav termelődését, a gyomorfekély tüneteit is enyhíti

Emésztőenzimjei elősegítik a jótékony bélbaktériumok szaporodását. Ezáltal segítenek helyreállítani az immunrendszer működéséért jelentős részben befolyásoló, valamint az anyagcserében és egyes vitaminok és más létfontosságú tápanyagok termelésében résztvevő bélflóra egyensúlyát. Megszünteti a székrekedést, szabályozza az emésztést, és akadályozza a zsírok lerakódását, ezáltal elősegíti súlyvesztést. Mérsékli a vércukorszintet, ezért fogyasztása diabéteszesek számára kifejezetten ajánlott.

Külsőleg használva kezeli az aknét és a pattanásokat. Megnyugtatja az irritált bőrt, valamint védelmet nyújt az UV-sugárzással szemben. Méregtelenítő, fertőtlenítő, gyulladásgátló, antibakteriális és daganatellenes hatásához jelentős klorofilltartalma is hozzájárul. A klorofill ezen kívül a szív- és érrendszerek megelőzésében is közreműködik.

Az árpafű fogyasztása nyugtatja az idegeket, enyhíti a stressz tüneteit, frissen tartja az elmét. Valamint támogatást nyújt azoknak, akik szeretnének leszokni a különböző függőségekről: az alkoholról, a cigarettáról, a gyógyszerekről, a kávéról, vagy akár az édesség iránti sóvárgásról.