Mi a colostrum hatása az emberi szervezetre?

Az antibiotikumokat sokszor indokolatlanul szedjük be, azt gondolva, hogy használatukkal, majd gyorsabban átesünk egy bizonyos betegségen. Pedig, ezzel csak ártunk magunknak és az immunrendszerünknek. Ahhoz, hogy védettek legyünk a különféle kórokozókkal szemben, elsősorban nem gyógyszerekre, hanem az imunnrendszerünk megerősítése van szükségünk. Ebben segít a colostrum. Megmutatjuk, mi a colostrum jótékony hatása.

A colostrum, többek között azért olyan különleges, mert olyan növekedési faktorokat tartalmaz, amelyek ösztönzik az immunreakcióhoz nélkülözhetetlen T-limfociták termelődését. A colostrum hatása azonban nem merül ki ennyiben. Egyéb előnyei közé tartozik a daganatos megbetegedésekre, gyulladásokra, műtét és sérülések utáni állapotokra gyakorolt pozitív hatása.

Magas tápértékű

A colostrum, más néven előtej, egy olyan folyadék, amelyet az emlősök tejmirigyei termelnek kicsivel a szülés előtt. Az újszülöttek számára két dolog miatt olyan létfontosságú: egyrészt, magas tápértékű, másrészt, a benne lévő, biológiailag aktív fehérjefaktorok koncentrátumai, védik és táplálják a csecsemőt. A colostrum jótékony hatása azonban túlmutat ezeken, ugyanis a benne található immun- és növekedési faktorok magas száma miatt, fogyasztása a felnőttek számára is áldásos.

Fertőzések és allergia ellen colostrum

A colostrum fogyasztása, az egyik legjobb módja az immunrendszer megerősítésének, a gyakori fertőzések, és az allergiás reakciók csökkentésének. A szarvasmarha colostrum képes helyreállítani a sérült bélflórát, miután támogatja a bifidobaktériumok és a lactobacillusok szaporodását az emésztőrendszerben. Ha a bélflóra nem egészséges, az az egész szervezetre negatívan hat, miután a bélflóra erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a gyulladások és a rákos daganatok kialakulását a bélben. A colostrum orrba való csepegtetése pedig segít az arcüreggyulladás leküzdésében, míg felső légúti gyulladások esetén öblögethetünk vele.

Véd az öregedéstől

Az előtej természetes növekedési faktorai, lassítják a bőr és egyéb szövetek öregedését, ily módon a colostrum fiatalít. Hatékonyan kezelhető vele az ekcéma, és regeneráló, fiatalító hatással van a bőrre. A növekedési faktorok elősegítik a zsírégetést és az izomtömeg növelését, így alakformálásra is kiváló.

A colostrum kiválasztása

Sokféle gyártója van a colostrumnak, folyadék, por, kapszula és rágótabletták formájában is ajánlják. A folyékony formátumú colostrum a felbontás után hamar megromlik. A DrNatura Supergreens a colostrumot kapszula formájában forgalmazza, a hőkezeléssel nem csökken a biológiailag értékes összetevők hatása. A megfeleő colostrum kiválasztásakor, szem előtt kell tartani, hogy a nem európai országokból származó colostrum alapú termékek kevésbé hatékonyak az európaiak számára (ezeknek az országoknak az állatai, a természetes élőhelyükön más allergénekkel és kórokozókkal találkoznak). A DrNatura Supergreens Franciaországból származó colostrumot kínál.

Kinek nem javasolt a colostrum?

A colostrumot nem fogyaszthatják laktózérzékenyek, illetve azok, akik szervátültetésen estek keresztül.
Az arra érzékenyeknél, fogyasztása alatt felléphet hasmenés, hányinger, hányás, puffadás. A colostrum alkalmazásának szüneteltetésével a tünetek maguktól elmúlnak.
A colostrum jótékony hatásait Ön is megtapasztalhatja a Premium Colostrum használatával!