Bőrápolás belülről? Segítenek a szuperélelmiszerek!

Szuperélelmiszernek nevezzük azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, gombákat és algákat, amelyek kimagaslóan nagy mennyiségben tartalmaznak egészségvédő összetevőket: vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, rostokat és más olyan természetes tápanyagokat, amelyek fenntartják, illetve szükség esetén helyreállítják szervezetünk megfelelő működését. De vajon, melyik szuperélelmiszert válasszuk, ha bőrápolás kerül szóba?

A szuperélelmiszerek különlegessége, hogy tartalmazzák mindazon anyagokat, amelyekre a szervezetünknek szüksége van. Tulajdonképpen egyfajta természetes medicinák, amelyek ráadásul a hagyományos gyógyszerekkel szemben kulináris értékkel is bírnak. Mivel helyreállítják testünk működését, a szuperélelmiszerek egy része elfogyasztva bőrünk egészségéhez is hozzájárul. Lássuk, melyek a legjobb szuperételek a bőrápolás szempontjából.

Bőrápolás – Szépség bogyó öregedés ellen

A szuperélelmiszerek közül az egyik leggyakrabban fogyasztott az áfonyához hasonló, igencsak kellemes ízű Acai bogyó. Különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán a „hagyományos” vitaminok, ásványi anyagok, enzimek és más jótékony összetevők tárháza: olyan egészségvédő anyagokat is tartalmaz, amikkel más gyümölcsök nem rendelkeznek. Az egyik legerősebb antioxidáns növény, erősíti az immunrendszert, védi a szívet, gyógyítja a gyulladásokat, erős méregtelenítő, megköti a rákot okozó szabad gyököket. Antioxidánsainak, aminosavainak és zsírsavainak kombinációja hatékonyan lelassítja a ráncosodást, megfiatalítja, feszesíti és méregteleníti a bőrt, ápolja a körmöket, valamint megszünteti a haj töredezettségét.

Csokoládés kivi

Mivel rengeteg flavonoidot tartalmaz, az egyik legnépszerűbb szuperélelmiszernek számító, legalább 70 százalékos étcsokoládé kiváló antioxidáns hatásokkal rendelkezik, megvédi a bőrt a gyulladásoktól, lassítja a bőrsejtek öregedését. Hatóanyagai ráadásul a narancsbőr és a ráncok megszüntetésében is segítségünkre lehetnek. Ha még inkább kényeztetni akarjuk a bőrünket, mártogassunk olvasztott étcsokoládéba kivi darabkákat. A kivi ugyanis bővelkedik C-vitaminban és luteinben, amelyek fontos szerepet kapnak a bőr egészségének megőrzésében.