Szőlőmag őrlemény gyümölcsökkel és magokkal

Akkor sem kell lemondanunk a szőlős édességekről, ha éppen nincs szezonja ennek a nagyszerű, fürtös gyümölcsnek. Ilyenkor érdemes a prémium minőségű szőlőmag őrleményt választani, ami koncentráltan tartalmazza a szőlő legfontosabb egészségvédő összetevőit. Különösen gazdag antioxidánsokban, ennek is köszönhető, hogy a szőlőmag a szezonális (megfázásos) betegségek megelőzésében és kezelésében is segítségünkre lehet.
Bár az őrlemény íze nem vetekedhet a nyers gyümölcsével, mégis finom édességek készíthetünk belőle. Ehhez gyúrjunk össze aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat és fűszereket, igaz, nem kifejezetten fogyókúrás alapanyagok, azonban egészségesek és tele vannak energiával. Egy-két szőlőmag golyó reggelire, vagy ebéd után és órákig nem leszünk éhesek, ráadásul a fizikai és a szellemi teljesítményünk is felpörög.

Szőlőmaggal energiabomba hozzávalók

10 dkg olajos mag (mogyoró, dió, tökmag, kesudió, pisztácia, napraforgómag),
20 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, áfonya, alma, körte, sárgabarack),
1 tk szőlőmag őrlemény,
2 ek tökmagolaj,
1 ek méz,
2-3 dkg vaj,
kókuszreszelék,
kakaópor.

Szőlőmaggal energiabomba hozzávalók

  • Örüljük dúrvára az olajos magvakat, a legegyszerűbb, ha elektromos aprítót használunk.
  • Vágjuk fel minél kisebb darabokra az aszalt gyümölcsöket.
  • Az egészet gyúrjuk össze az tökmagolajjal, a mézzel, a vajjal és a szőlőmag őrleménnyel.
  • Formázzunk golyókat a masszából, majd forgassuk a kakaóporba és a kókuszreszelékbe.
  • Tegyük a hűtőbe egy fóliával letakart tálban, és hagyjuk, hogy néhány óra alatt összeálljon.

Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes vajat, vagy a vaj helyett is tökmagolajat.

Hasonló receptek