Magok anyja gluténmentes müzli. Egyszerűen egészséges

Sokan azért nem esznek müzlit, mert allergiások a gluténra. Nekik különösen ajánlott a quinoa, ami a gabonák összes jó tulajdonságával rendelkezik, igazi fehérjebomba, megtalálható benne a szervezet számára létfontosságú összes esszenciális aminosav és antioxidánsokban is bővelkedik. A quinoa álgabona, valójában egy parajféle, mentes a gluténtól, így az erre érzékenyek nyugodtan fogyaszthatják. Mivel könnyen emészthető, nagyszerű lúgosító, csak mérsékelten emeli meg a vércukorszintet, és teltségérzetet okoz, a cukorbetegek mellett a diétázók számára is nagyszerű választás. Készítsünk belőle reggeli müzlit, és biztosak lehetünk abban, hogy órákig nem leszünk éhesek. A quinoa további előnye, hogy bátran összekeverhetjük szinte bármilyen gyümölccsel vagy akár zöldséggel, így kedvünk szerint ízesíthetjük. Arra viszont ügyeljünk, hogy hiába fogyókúrás a quinoa, ha a hozzáadott alapanyagok ezt a hatását lerontják.

Magok anyja gluténmentes müzli hozzávalók

4 ek quinoa por,
0,3 dl tej (rizstej, szójatej, tehántej),
1 tk fahéj,
1 tk vanília,
1 ek sztévia (esetleg méz),
1 ek acai őrlemény,
¼ pohár mogyoró,
¼ pohár dió,
néhány szem aszalt szilva és datolya.

Magok anyja gluténmentes müzli elkészítése

  • A diót és a mogyorót egy aprítóban őröljük meg.
  • Vágjuk apró darabokra az aszalt gyümölcsöket.
  • Keverjük el a quinoa port és az acai őrleményt, majd adjuk hozzá ízlés szerint az édesítőt.
  • Az egészet keverjük össze.

Akkor jobb íze és állaga lesz a quinoa müzlinknek, ha este készítjük el, és egész éjjelre a hűtőbe tesszük, majd másnak fogyasztjuk.

Hasonló receptek