Őszibarack ital: Aloe varával az igazi

Turmixgép nélkül is készíthetünk ízletes őszibarack italt, de nem rostos dzsúszt, hanem valami egészen mást. Frissítő és könnyű üdítőt, amit akkor is nyugodtan megihatunk, ha a gyümölcslevektől, esetleg magától a nyers őszibaracktól, egyébként megfájdul a hasunk, vagy emésztési problémáink adódnak. A titok, hogy ebből az őszibarack italból szinte teljesen hiányoznak a savasító anyagok, míg a hozzáadott Aloe vera nagyszerű lúgosító. Kellemes kísérője az étkezéseknek, de akár önmagában is ihatjuk.

Őszibarack ital hozzávalók

0,5 liter tiszta víz,
2 db nagyobb, puha őszibarack,
1 evőkanál Aloe vera szirup,
2-3 levél menta,
1-2 levél citromfű,
1-2 levél bazsalikom,
édesítő (ízlés szerint) méz, sztévia, eritrit,
jégkockák.

Őszibarack ital elkészítése

  • A felkockázott őszibarackokat tegyük egy kancsóba, vagy nagyobb pohárba.
  • Öntsük fel a vízzel.
  • Keverjük el benne az Aloe vera szirupot.
  • Adjuk hozzá a mentát, a citromfüvet és a bazsalikomot (érdemes a leveleket megtépkedni).
  • Ha édesen szeretjük, használjuk a természetes édesítőket, de ne répacukrot, illetve nádcukrot.
  • Keverjük meg alaposan, majd hűtsük 2-3 órán keresztül.
  • Jéggel megtöltött pohárban kínáljuk.

Az őszibarack ital ízei akkor érnek össze a legjobban, ha egész éjszaka a hűtőben hagyjuk.

Hasonló receptek