Chia magos őszibarack puding

Az őszibarack, amilyen ízletes és illatos, legalább annyira egészséges. Ez máris három ok, amiért érdemes minél többet enni belőle, ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy megunjuk, hiszen ezt a gyümölcsöt sokféleképpen felhasználhatjuk. Nemcsak lekvárt vagy ivólevet készíthetünk belőle, hanem pudingot is, aminek különlegessége, hogy elég hozzá egy turmixgép, melegítést pedig egyáltalán nem igényel. Ezt a hozzáadott chia magnak köszönhetjük, ami kellően zselés állagúvá teszi a házi őszibarack pudingunkat. Nagyszerű reggeli étel, fogyókúrázók akár ebéd helyett is fogyaszthatják, ha pedig kicsit édesebben készítjük, a gyerekeknek is nagy kedvence lesz. Igazi szuperétel, hiszen rengeteg tápanyagot tartalmaz, segíti az emésztést és az anyagcserét, fokozza a szervezetünk méregtelenítését, és még a szívet is védi.

Chia magos őszibarack puding hozzávalók

1 pohár feldarabolt, hámozott, érett őszibarack,
1 db érett őszibarack,
1 pohár mandulatej (tehéntejjel vagy szójatejjel helyettesíthető),
2 ek chia mag,
1 ek sztévia (xilittel helyettesíthetjük).

Chia magos őszibarack puding elkészítése

  • Turmixoljuk össze a feldarabolt és hámozott őszibarackot.
  • Keverjük el a chia magot a tejjel és az édesítővel, majd adjuk hozzá a leturmixolt barackot.
  • Tegyük az pudingot legalább 5 órára a hűtőbe egy lezárt edényben.
  • Amikor összeállt, adagoljuk poharakba úgy, hogy egy réteg puding után egy réteg friss barack következzen.

Ne feledjük, hogy az őszibarack erős vízhajtó, míg a sztévia és a xilit enyhe hasmenést okozhat!

Hasonló receptek