Chia magos őszibarack puding

Chia magos őszibarack puding hozzávalók

1 pohár feldarabolt, hámozott, érett őszibarack,
1 db érett őszibarack,
1 pohár mandulatej (tehéntejjel vagy szójatejjel helyettesíthető),
2 ek chia mag,
1 ek sztévia (xilittel helyettesíthetjük).

Chia magos őszibarack puding elkészítése

  • Turmixoljuk össze a feldarabolt és hámozott őszibarackot.
  • Keverjük el a chia magot a tejjel és az édesítővel, majd adjuk hozzá a leturmixolt barackot.
  • Tegyük az pudingot legalább 5 órára a hűtőbe egy lezárt edényben.
  • Amikor összeállt, adagoljuk poharakba úgy, hogy egy réteg puding után egy réteg friss barack következzen.

Ne feledjük, hogy az őszibarack erős vízhajtó, míg a sztévia és a xilit enyhe hasmenést okozhat!

Hasonló receptek