Bombasztikus maca smoothie | Minden ízében energia

Nem véletlenül nevezik perui ginzengnek is a maca gyökeret, ez a kizárólag az Andokban termő növény ugyanis egészen kiváló energetizáló és teljesítményfokozó. Utóbbi hatása egyaránt megmutatkozik a fizikai állóképesség és az agyi kapacitás ugrásszerű javulásában, ezért sportolóknak, fizikai munkát végzőknek, illetve vizsgákra készülőknek kifejezetten ajánlott. Azt azonban ne feledjük, hogy a maca gyökér jótékony tulajdonságait nem érezzük azonnal, kell néhány nap, amíg ezeket kifejti. Ettől kezdve viszont nincs az a kávé, vagy energiaital, ami a nyomába léphetne.
Ha rendszeresen fogyasztjuk, a maca gyökér az immunrendszerünket is alaposan felerősíti, valamint helyreállítja a hormonháztartásunkat! Élénkítő és vitalizáló hatását még jobban kiaknázhatjuk, ha smoothie-ba keverve, kakaót, fahéjat, acai bogyót és banánt adunk hozzá, amivel ráadásul különlegesebbé és frissebbé tehetjük a maca karamellás, enyhén dióra emlékeztető ízét.

Bombasztikus maca smoothie hozzávalók

1/2 csésze mandulatej (használhatunk mandulával ízesített, cukrozatlan tehéntejet is),
1 ek porított maca gyökér,
1 ek kakaópor,
1 tk vanília-kivonat,
½ tk őrölt fahéj,
½ tk szárított és őrölt acai bogyó,
1 érett banán.

Bombasztikus maca smoothie elkészítése

  • Először oldjuk fel a kakaóport, a vanília-kivonatot és a fahéjat a tejben.
  • Ezt követően tegyük bele a többi összetevőt és körülbelül 1 percig (vagy amíg sima nem lesz) turmixoljuk közepes fokozaton.
  • Ha van hozzá kedvünk, készítsünk mandulatejből jégkockákat, ha ezzel hűtjük a smoothie-t, még krémesebb italt kapunk.

Bár a maca smoothie-t az energiaitalokkal és a kávéval szemben nem lehet túladagolni, azonban, ha egy nap többször szeretnénk fogyasztani, csak fokozatosan emeljük az adagot.

Hasonló receptek