Kendermagos recept: nyári, tápláló finomság

Kendermagos quinoa hozzávalók 4 személyre (kb. 300 kalória/adag)

1/4 csésze kendermag (hántolt),
1 csésze quinoa,
2 csésze tiszta víz,
½ csésze zöldborsó,
½ csésze zöldbab,
4-6 levél aprított bazsalikom,
2 ek olívaolaj,
1 ek facsart citromlé,
borecet,
1 ek juharszirup (opcionális),
só, bors.

Kendermagos quinoa elkészítése

  • A quinoa-t egy szűrőben öblítsük át, majd kezdjük el forralni a megsózott vízben.
  • Amikor felforrt, vegyük kisebbre a lángot, és kb. 15-20percig pároljuk.
  • Ha megpuhult, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 5 percig, közben pároljuk meg a zöldborsót és a zöldbabot.
  • Keverjük össze az olívaolajat, a bazsalikomot, a citromlét, a borecetet, a kendermagot – még inkább kiemelhetjük a kendermag dióra emlékeztető ízét, ha megpirítjuk – és a fűszereket, illetve az édes ízek kedvelői, most tegyék hozzá a juharszirupot is.
  • Végül az összes összetevőt tegyük egy tálba, és rázzuk (keverjük) össze.
  • A kendermagos quinoa az elkészítése után azonnal fogyasztható, de hűtőben akár 3 napig eláll, és hidegen is nagyszerű az íze.

A kendermag egyáltalán nem tartalmaz THC-t (tetra-hydrocannabinol), ezért nincs semmiféle tudatmódosító hatása!

Hasonló receptek