Kendermagos recept: nyári, tápláló finomság

Hús helyettesítő fehérjebomba? A kendermag pontosan ezt tudja, hiszen teljes fehérje, megvan benne az összes esszenciális aminosav, három teáskanálnyi kendermag 10 gramm szuperminőségű fehérjének felel meg. Már ezért is érdemes gyakran fogyasztani, az pedig csak hab a tortán, hogy tele van rostokkal, gazdag omega-3 zsírsavakban, ezért javítja az emésztést és a szívet is védi. Keverjük össze quinoa-val, ami hasonló hatásokkal rendelkezik, mint a kendermag, együtt pedig az egyik legjobb növényi fehérjeforrásnak számítanak. Mindkettőt fogyaszthatják a gluténérzékenyek, további előnyük, hogy a vércukorszintet csak lassan emelik meg. A kendermagos quinoa, nyári fűszerekkel nagyszerű egytálétel, hidegen és melegen is ízletes csemege, amivel a nap bármely szakában jóllakhatunk.

Kendermagos quinoa hozzávalók 4 személyre (kb. 300 kalória/adag)

1/4 csésze kendermag (hántolt),
1 csésze quinoa,
2 csésze tiszta víz,
½ csésze zöldborsó,
½ csésze zöldbab,
4-6 levél aprított bazsalikom,
2 ek olívaolaj,
1 ek facsart citromlé,
borecet,
1 ek juharszirup (opcionális),
só, bors.

Kendermagos quinoa elkészítése

  • A quinoa-t egy szűrőben öblítsük át, majd kezdjük el forralni a megsózott vízben.
  • Amikor felforrt, vegyük kisebbre a lángot, és kb. 15-20percig pároljuk.
  • Ha megpuhult, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 5 percig, közben pároljuk meg a zöldborsót és a zöldbabot.
  • Keverjük össze az olívaolajat, a bazsalikomot, a citromlét, a borecetet, a kendermagot – még inkább kiemelhetjük a kendermag dióra emlékeztető ízét, ha megpirítjuk – és a fűszereket, illetve az édes ízek kedvelői, most tegyék hozzá a juharszirupot is.
  • Végül az összes összetevőt tegyük egy tálba, és rázzuk (keverjük) össze.
  • A kendermagos quinoa az elkészítése után azonnal fogyasztható, de hűtőben akár 3 napig eláll, és hidegen is nagyszerű az íze.

A kendermag egyáltalán nem tartalmaz THC-t (tetra-hydrocannabinol), ezért nincs semmiféle tudatmódosító hatása!

Hasonló receptek