Kendermagliszt: Így készítsünk kérges pizzát belőle!

Kendermagliszttel készült kérges pizza

A kendermagliszt szinte bármilyen recepthez felhasználható, amelyhez normál liszt szükséges. Keverjük össze más lisztekkel kenyér, muffinhoz és keksz készítéséhez, de nagyszerű pizza tésztához, gofrihoz és palacsintához. Adjunk hozzá néhány evőkanál kenderlisztet a levesekhez és főzelékekhez, hogy extra ízt kölcsönözzünk nekik.

A kendermaglisztben ugyan kevesebb fehérje van mint a fehérjeporban, de jelentős rost-, vitamin- és ásványianyag-forrás, emellett bővelkedik zsírsavakban. Mivel kissé dió ízű, különlegessé varázsolja a pizzatésztát. Az alábbiakban a kérges pizza receptjét mutatjuk be, amely kissé eltér a hagyományos pizzától, hiszen nem kelt tésztából sütik.

 

Kendermagliszttel készült kérges pizza

Hozzávalók:

  • 1 csésze bármilyen liszt, de a legjobb a teljes kiőrlésű
  • 1/4 csésze kendermagliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  •  1-2 csipet fekete bors
  • 2 enyhén felvert tojás
  • 2/3 csésze tej

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Kenjük ki a peremespizza serpenyőt vagy a sütőlapot egy kis zsiradékkal.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, az oregánót és a fekete borsot. Adjuk hozzá a tojást és a tejet, majd alaposan dolgozzuk össze. Helyezzük a tésztát az előkészített serpenyőbe vagy sütőlapra, és süssük az előmelegített sütőben 20-25 percig. Ha letelt az idő, vegyük ki, öntsünk rá bármilyen kedvünkre való szószt, majd szórjuk meg sajttal. Süssük tovább, amíg a sajt megolvad a tetején. Feltét gyanánt rakhatunk rá gombát, friss bazsalikomot, vagy bármi olyat, amit egy hagyományos pizzára szoktunk.

Hasonló receptek