Görögdinnye jégkrém bomba maqui bogyóval

Kevés jobb hűsítő étel létezik nyáron a görögdinnyénél, ha pedig jégkrémet csinálunk belőle, nincs az a forróság, amiben ne frissítene fel. A görögdinnye ráadásul szinte kalóriamentes, tele van C-vitaminnal, antioxidánsokkal és más tápanyagokkal, védi a szívet, átmossa a veséket, megóv a nap káros sugaraival szemben, valamint nagyszerű fiatalító. Ha pedig még több energiára van szükségünk, tegyünk a görögdinnye jégrémünkbe egy kis maqui bogyót, ami garantáltan felvillanyoz.

Görögdinnye jégkrém bomba hozzávalók

2 pohárnyi görögdinnye (kb. 300 ml pépre van szükségünk),
1 kk maqui gyümölcspor,
1 érett banán,
2 dl krémes joghurt,
2 ek. méz,
1 ek citromlé.

Görögdinnye jégkrém bomba elkészítése

  • A joghurttal és a citromlével keverjük össze a maqui bogyó őrleményt.
  • Daraboljuk fel és alaposan turmixoljuk össze a kimagozott görögdinnyét.
  • Rakjuk az egészet a turmixgépbe.
  • Adjuk hozzá a darabolt banánt.
  • Édesítsük mézzel (opcionális).
  • Az egészet turmixoljuk simára.
  • A pépet öntsük jégkrémtartóba.
  • Tegyük a mélyhűtőbe, körülbelül négy óra múlva fogyasztható.

Egy jó tanács: használjunk probiotikus joghurtot, ami jót tesz az emésztésünknek, és segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.

Hasonló receptek