Nyári csirkesaláta céklás joghurttal | Könnyű és tápláló

Kevés jobb nyári étel létezik húsevőknek, mint a hideg csirkesaláta. Könnyű és hűsítő étel, amiben kevés a kalória, viszont gazdag hasznos tápanyagokban, és mindössze fél óra alatt elkészíthető. A zsírszegény, párolt fehér mellhúst ízesítsük görög joghurttal, hiszen mindkettő kitűnő fehérjeforrás, utóbbi ráadásul az emésztést segítő probiotikus baktériumokban is bővelkedik. Tegyünk hozzá egy kis céklaport, ami amellett, hogy szintén javítja az emésztést, és égeti a zsírt, erős antioxidáns, védi a szemet, valamint igazi energiabomba. A csirkesaláta a zöldségekkel lesz az igazi, ezekből is érdemes a zsenge, rostokban gazdag idénytermékeket választani. Fogyaszthatjuk reggelire, ebédre vagy vacsorára, a céklás, joghurtos csirkesaláta a nap bármely szakában tökéletes választás.

Nyári csirkesaláta céklás joghurttal hozzávalók

2 csésze párolt, vagy főtt csirkemell csíkokra vágva,
½ csésze görög joghurt,
1 kk céklapor,
1 ek olívaolaj,
1 ek citromlé,
1 mk bazsalikom,
¼ csésze kockára vágott uborka,
¼ csésze apróra vágott fejes saláta,
¼ csésze felcsíkozott sárgarépa,
¼ csésze feldarabolt paradicsom,
só, fokhagyma (ízlés szerint).

Nyári csirkesaláta céklás joghurttal elkészítése

  • Főzzük meg a csirkemellet, ízlés szerint dörzsöljük be fokhagymával, majd daraboljuk fel.
  • Keverjük el a céklaport, a bazsalikomot, a sót, a citromlevet és az olívaolajat a görög joghurttal.
  • Ha a csirke lehűlt, rakjuk bele a joghurtba, tegyük hozzá a zöldségeket, és keverjük alaposan össze.
  • 20 percre tegyük a hűtőbe.

A csirkesaláta magában is megállja a helyét, ha viszont magunkkal vinnénk, csináljunk belőle szendvicset. Különösen finom ropogós rozskenyérrel vagy magos kenyérrel, de pitába is tehetjük, igaz, utóbbi kevésbé fogyókúrás megoldás.

Hasonló receptek