Csirkefalatok chia maggal: készítsünk gluténmentes rántott húst

Csirkefalatok chia maggal hozzávalók

Fél kiló filézett csirkemell,
1 pohár lenmag,
¼ pohár chia mag,
¼ csésze reszelt parmezán,
csipet só (ízlés szerint, de lehetőleg minél kevesebbet használjunk),
1 teáskanál szárított oregánó, vagy néhány friss levél,
½ teáskanál szárított bazsalikom, vagy néhány friss levél,
2 gerezd passzírozott fokhagyma,
2 tojás.

Csirkefalatok chia maggal elkészítése

  • Állítsuk 240 fokra a sütőt, mire elkészülünk az alapanyagok előkészítésével, a hőfok éppen megfelelő lesz.
  • Enyhén zsírozzunk ki egy tepsit vagy sütőedényt (használhatunk növényi olajat is).
  • Egy tálban keverjük össze a chia magot, a lenmagot, a parmezánt és a fűszereket. Ha friss oregánót és bazsalikomot használunk, a leveleket előzőleg vágjuk apróra.
  • Egy másik tálban keverjük el a tojásokat.
  • Rakjuk a csirkefalatokat először a tojásba, majd hempergessük meg őket a magos keverékben.
  • Süssük 25 percig – vagy amíg rendesen átsül –, közben egyszer fordítsuk meg.
  • Amint kész, azonnal tálaljuk.

Érdemes a csirkefalatokból egyszerre minél többet elkészíteni, lefagyasztva napokig eláll, és gyorsan készre süthető.

Hasonló receptek

Barackos hajdinakása

Barackos hajdinakása hozzávalók 1 mérőke hajdina szemek, (A hajdina szürkésbarna színű, szögletes formájú magvat adó gabonaféle. Felhasználása a rizshez hasonló,

Bővebben »