Chlorella alga limonádé – Fogyókúrás üdítő

Közismert, hogy a limonádé az egyik legegészségesebb üdítőital, különösen akkor, ha nem teszünk hozzá répacukrot, vagy mézzel, sztéviával, esetleg juharsziruppal édesítjük. Az „üres” limonádés nagyszerű alapanyaga a léböjtnek és más diétáknak, hiszen jelentős mértékben hozzájárul a méregtelenítéshez és a fogyáshoz. Ezen kívül a citrom elsődleges C-vitamin-forrás, valamint nagyobb mennyiségben tartalmaz káliumot, rezet, kalciumot és B-vitaminokat, ahogyan rostokban is meglehetősen gazdag. A limonádé rendszeres fogyasztása tehát jót tesz az egészségünknek, ha pedig chlorella algát teszünk hozzá, valódi életelixirt kapunk. A chlorella alga a modern kor egyik nagyszerű „felfedezése”, rendkívül hatékony méregtelenítő, védi a szívet, szó szerint tele van bioaktív összetevőkkel. Elveszi az éhséget, ráadásul kiváló zsírbontó, ami a citrommal karöltve a chlorella alga limonádét a fogyókúrázók kedvenc italává teheti. Ha pedig egy kis Cayenne-borsot is hozzáadunk, garantáltan egy nagy lépéssel közelebb kerülhetünk az áhított lapos hashoz.
De, nemcsak ezért érdemes mindennap inni belőle egy jó nagy pohárral, hiszen ezzel a limonádéval egész napra feltölthetjük a szervezetünket a legfontosabb tápanyagokkal.

Chlorella alga limonádé hozzávalók (1 liter)

2 darab közepes citrom,
Kb. 1 liter szénsavmentes ásványvíz,
4 teáskanál chlorella alga por,
2 teáskanál Cayenne-bors,
Sztévia, méz, juharszirup vagy más organikus édesítő (opcionális).

Chlorella alga limonádé elkészítése

  • Facsarjuk ki a citromokat egy kancsóba, ügyeljünk arra, hogy a rostok ne vesszenek kárba.
  • Adjuk hozzá a porított Chlorella algát és a Cayenne-borsot, majd az egészet öntsük fel a vízzel.
  • Keverjük el alaposan, még jobb, ha összerázzuk az italt.

Igyuk reggelire, napközben pedig akkor, amikor megéhezünk!

Hasonló receptek

Barackos hajdinakása

Barackos hajdinakása hozzávalók 1 mérőke hajdina szemek, (A hajdina szürkésbarna színű, szögletes formájú magvat adó gabonaféle. Felhasználása a rizshez hasonló,

Bővebben »