Hogy jól induljon a nap | Chia puding banánnal és olajos magokkal

Szuperélelmiszerből szuper reggeli: pontosan ezt kapjuk, ha a napot chia pudinggal kezdjük. Könnyen elkészíthető, egyszerű étel, ami ennek ellenére egész napra ellát a legtöbb tápanyaggal. A chia mag ugyanis tele van a szervezetünk számára létfontosságú, többszörösen telítetlen zsírsavakkal, fehérjékkel és ásványi anyagokkal – nagyszerű kalcium-, mangán- és foszforforrás –, ahogyan antioxidánsokban is bővelkedik.
És ez nem minden: harminc gramm chia mag elfogyasztásával ugyanis hozzájutunk a napi rostszükségletünk feléhez, ami bizony nem kis dolog! Az élelmi rostok segítenek helyreállítani az emésztést, megszüntethetik a szorulást, a hasmenést, valamint a bélflóránk egészségét is helyreállíthatják. Ha elég rostot eszünk, könnyebben megőrizhetjük, illetve visszanyerhetjük a normális testsúlyunkat, sőt, a hasunk is laposabb lesz. Mivel a chia mag nagy mennyiségű folyadékot képes felvenni, és ilyenkor zselés állagúvá válik, főzés nélkül tökéletes, remegő pudingot készíthetünk belőle, amit kedvünk szerint gazdagíthatunk egészséges finomságokkal. Például banánnal és ízletes olajos magvakkal.

Chia puding hozzávalók

1 db érett banán,
2 evőkanál chia mag,
1 evőkanál kakaó,
1 pohár (2 dl) mandulatej vagy zabtej,
Néhány szem tökmag, földimogyoró, mandula ízlés szerint.

Chia puding elkészítése

  • Keverjük össze a chia magot a kakaóval és a tejjel, majd tegyük a hűtőbe legalább egy órára, amíg kocsonyás nem lesz az állaga.
  • Pépesítsük a banánt, ezt úgy is megtehetjük, hogy villával szétnyomogatjuk.
  • Adjuk a banánt a hűtőből kivett pudinghoz.
  • A tetejét szórjuk meg a magokkal, amiket ízlés szerint előzőleg megpiríthatunk.

Akkor járunk a legjobban, ha a reggelire szánt chia puding elkészítését előző este kezdjük, így másnap csak a banánnal kell összekevernünk és azonnal fogyaszthatjuk.

Hasonló receptek