Chia magos chips: egészséges nassolnivaló fillérekből

Chia magos chips

A chia mag apró, de rendkívül tápláló. Kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, és a csontok egészségéhez nélkülözhetetlen ásványi anyagoknak, beleértve a kalciumot, foszfort és magnéziumot. Lényegében íztelen, így könnyen hozzáadható számos ételhez és recepthez.

A chia magot egészben vagy őrölve is belekeverhetjük a turmixokba és gyümölcslevekbe, joghurtba vagy zablisztbe, vagy meghinthetjük vele a saláta tetejét. A belőle készített chips egyike azoknak a rágcsálnivalóknak, amelyek könnyen és gyorsan összedobhatók, nem mellesleg egészségesek.

Az összetevők listája:

1 csésze teljes kiőrlésű liszt

Fél csésze chia mag

Másfél teáskanál ízesített só

1 teáskanál tengeri só

Fél csésze víz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra.

Keverjük össze egy tálban a lisztet, chia magot és a tengeri sót, majd adjuk hozzá a vizet. Ha összeállt a tészta, nyújtsuk ki vékonyra, és egy sütemény szaggatóval, vagy akár késsel formázzuk meg. Tegyük a sütőlapra, és szórjuk meg az ízesített sóval. Mivel chipset készítünk, a darabkák ne legyenek túl nagyok. Azt is megtehetjük, hogy a tésztát egyben sütjük meg, és amikor kihűlt, kézzel tördeljük szét. A tészta tetejét szórjuk meg ízesített sóval. Süssük az előmelegített sütőben ropogósra kb. 15 percig. Teljesen lehűtve légmentesen zárható tartályban vagy újrazárható tasakban tároljuk. Ha sajtos chipsre vágyunk, a tésztához keverjünk hozzá 1/4 csésze reszelt Cheddar sajtot. A sajtos verzió rövidebb ideig, 2-3 napig áll el.

 

 

 

Hasonló receptek