Őszi álom acai bogyó puding | Egész napra energia

Sokak szerint az acai bogyó a földkerekség legegészségesebb gyümölcse. Annyi biztos, hogy ebben az apró, lilás színű, bogyós gyümölcsben kiugróan nagy mennyiségben vannak jelen az antioxidánsok, például kétszer annyi, mint az antioxidáns bombának tartott kék áfonyában. A Dél-Amerikában termő acai bogyót frissen nem könnyű beszerezni, azonban ez ne szegje a kedvünk: őrlemény formájában könnyen hozzáférhető, jótékony összetevőihez pedig így is maradéktalanul hozzájuthatunk. Egészen rendkívüli immunerősítő, ezért ősszel és télen, különösen érdemes gyakran fogyasztani. Kevés jobb energizáló létezik az acai bogyónál, ami ráadásul egyike a legjobb természetes fogyasztószereknek. Elveszi az éhségérzetet, biztosítja a szükséges tápanyagokat és felgyorsítja az anyagcserét. Ha chia maggal keverjük, súlycsökkentő hatása egészen rendkívüli lesz.

Őszi álom acai bogyó puding hozzávalók

1 pohár tej (mandulatej, tehéntej, szójatej),
2 ek acai bogyó őrlemény,
2 ek chia mag,
1 kk citromlé,
1 kk vanília,
1 banán,
2-3 db eper (opcionális),
pár szem olajos mag (mandula, dió, mogyoró).

Őszi álom acai bogyó puding elkészítése

  • A tej 2/3-ában keverjük el a chia magot, az acai bogyó őrlemény és a vaníliát, majd tegyük a hűtőbe legalább négy órára. Még jobb lesz a pudingunk állaga, ha egész éjszakára állni hagyjuk, közben azonban néhányszor keverjük meg.
  • Turmixoljuk össze a maradék tejet, a banánt, az epret és a citromlevet, amíg sűrű pépet kapunk.
  • Öntsük egy pohárba a chia pudingot, majd erre kerüljön a gyümölcspép.
  • A tetejét szórjuk meg az olajos magokkal, esetleg csepegtessünk rá egy kis mézet.

Ha fogyókúrás pudingot készítünk, a mézet és magokat hagyjuk el!

Hasonló receptek